MediYoga

MediYoga är en lugn, meditativ yoga med stort fokus på andning. Det så kallade "långa djupa andetaget", Mediandning, är central och följer som en rödtråd genom hela yogapasset. Vi inleder alltid med att landa i andningen innan yogaklassen startar. Sen följer intoning, yogaövningar, guidad avslappning, meditation och uttoning. Vi använder oss av olika andningstekniker, fokuseringstekniker och mantran.


MediYoga är också ett kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser då den öppnar upp för kroppens egna självläkande förmåga.


MediYoga är en terapeutisk yogaform framtagen av Göran Boll på Institutet för MediYoga i Stockholm. Den har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga. Det har sen start bedrivits forskning på MediYoga med gott resultat. Olika studier på bl.a. hjärt-och kärlsjukdomar, sömnproblem, stress, ryggproblem och ohälsa i stort. Idag används MediYoga i rehabiliteringsvården på flera vårdenheter och sjukhus i Sverige. 

 

MediYoga är tänkt att vara en naturlig del i samhället, i människans vardag, i skolan, på arbetet, i sjukvården etc.


Sommaryoga med Linda

21 juni - 16 Augusti


MediYoga - för alla

Tisdagar kl. 19:00-20:15

Datum: 21/6, 28/6, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 2/8, 9/8, 16/8

Plats: Mora Yogastudio

Anmälan: info@morayogastudio.se, 073-691 7671


Här anpassas klasserna så det passar alla. Det går bra att sitta på stol genom hela eller delar av passet.  


Morgonyoga på stranden - MediYoga för alla

Söndagar kl. 09:00-10:00

Datum: 3/7, 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8

Plats: Mora Yogastudio

Anmälan: info@morayogastudio.se, 073-691 7671


Även på morgonyogan på stranden går det bra att sitta på stol. Övningarna instrueras alltid med alternativ. 


Vi har begränsat antal platser i studion. Därför rekomenderar vi att du bokar plats i god tid. Drop-in deltagande välkomnas i mån av plats.

I utomhusklasserna finns gott om platser, det går bra att droppa in utan föranmälan. 

Kolla alltid googlekalendern på vår startsida inför din klass för uppdaterad information om eventuella förändringar. Uteklasser kan t.ex. byta plats eller flyttas in till studion vid behov och klasser kan ställas in vid för få anmälda deltagare.

Senast 60 minuter före klassens start skriver vi information om eventuella förändringar på hemsidans startsida.


Info utomhusyoga:

Plats för morgonyoga utomhus: Tingsnäsudden.

Beroende på sol och värme håller vi till antingen på gräsmattan invid älven (östra sidan av udden), eller på den stora sandstranden vid Saxviken (västra sidan av udden). Det är ca. 150 meter emellan platserna med lite skog emellan. Parkering finns både vid sandstranden och vid älven.


Klä dig i lager! Ta med vattenflaska/termos och en egen yogamatta för sittande och liggande positioner (handduk, filt eller liggunderlag funkar också).

Om du vill kan du även ta med andra hjälpmedel du brukar använda. T.ex. kudde, filt och stol.

Vid regn flyttar vi in klassen till yogastudion. Beslut tas senast 60 min före klassen börjar och uppdateras i Google Kalendern på startsidan.


Priser:

MediYoga 75 min: Drop in 180 kr

Morgonyoga ute 60 min: Drop in 140 kr

Klippkort 5ggr: 850 kr, 10ggr: 1600kr (giltigt i 6 månader)MediYoga-Bas, förmiddag

14 Mars - 23 Maj


Tid:    Måndagar kl 09:30-10:45 

Plats: Yogastudion (önskar du deltaga digitalt kontakta Linda)

Pris:  1300kr för kurs (10 ggr)  

          2000kr för 10-veckorskort (yoga 1-4 ggr/v)

Priser för drop-in, klippkort, veckokort, läs mer här!

Antal tillfällen: 10 ggr

Lärare: Skogs Linda Andersson

Anmälan: info@morayogastudio.se 


Vi har inga rabatter för exempelvis pensionärer, studenter eller sjukskrivna. Däremot är våra dagklasser (som denna) tillgängliga för ett mer förmånligtpris än kvällsklasserna.


MediYoga bas är en yoga som passar de flesta och perfekt för dig som nybörjare. Alla kan utföra MediYoga oavsett fysisk förmåga. Det är inga komplicerade övningar. Du anpassar övningarna efter din egen förmåga. Samtliga övningar kan utföras på stol. 


MediYoga bas innehåller mjuka dynamiska yogaövningar, andningsövningar, djupavslappning och meditation. Vi utgår från sittande i lätt meditationsställning eller sittande på stol och håller oss mest sittande i yogaövningarna. För att avlasta kroppen använder vi oss av kuddar, bolster, filtar och stol. Yogapasset hålls i ett lugnt tempo. Det är givetvis helt ok att hoppa över en övning och bara vila/andas vid behov. Vi kommer främst jobba med tre yogapass som kallas bas 1, 2 och 3. Vilka är ”bas-passen” i MediYoga. Dessa yogapass kan man jobba med om och om igen. Vissa jobbar enbart med ett och samma yogapass i uppåt ett år. Ett bra sätt för att se hur kroppen svarar och utvecklas i de olika yogaövningarna och du kommer in i ett mer meditativt tillstånd då du vet vad som komma skall. 


Det går bra att växla mellan MediYoga bas förmiddag och kväll (se nedan kurs) om du exempelvis har ett oregelbundet arbetsschema eller får förhinder. Vid förhinder har du möjlighet att "ta igen" missat tillfälle på annan MediYogaklass för Linda under kursperioden. Det gäller även på SeniorYoga och MediYoga fortsättning (i mån av plats).


Klassen är "öppen", drop in/klippkort går bra. Inga förkunskaper krävs.


OBS! Datumen för kurserna är preliminära och kan komma att ändras. Priserna justerar vid behov.

  

MediYoga-Bas, kväll

Kurs startar när vi fått ihop en grupp.

Lämna din intresseanmälan!

Passar inte dagen/tiden lämna förslag!


Tid:    Torsdagar kl 17.15-18.30 

Plats: Yogastudion (önskar du digitalmedverkan kontakta Linda)

Pris:   - 

         Priser för drop-in, klippkort, veckokort, läs mer här!

Antal tillfällen:

Lärare: Skogs Linda Andersson

Intresseanmälan: info@morayogastudio.se 


Vi har inga rabatter för exempelvis pensionärer, studenter eller sjukskrivna. Däremot är våra dagklasser (likt den ovan) tillgängliga för ett mer förmånligtpris än kvällsklasserna.


Information om kursen se ovanstående information "MediYoga bas, förmiddag", kurserna har samma upplägg.


Det går bra att växla mellan MediYoga bas förmiddag och kväll om du exempelvis har ett oregelbundet arbetsschema eller får förhinder. Vid förhinder har du möjlighet att "ta igen" missat tillfälle på annan MediYogaklass för Linda under kursperioden. Det gäller även på SeniorYoga och MediYoga fortsättning (i mån av plats).


Klassen är "öppen", drop in/klippkort går bra. Inga förkunskaper krävs.


OBS! Datumen för kurserna är preliminära och kan komma att ändras. Priserna justerar vid behov.


MediYoga-Fortsättning

18 Jan - 14 Jun


Tid:    Tisdagar kl 19.00-20.30

Plats: Yogastudion (önskar du deltaga digitalt kontakta Linda)

Pris:   2400 kr för hel termin (18 ggr)

           2000 kr för 10-veckorskort (1-4 ggr/v)

Priser för drop-in, klippkort, veckokort läs mer här!

Antal tillfällen: 18 ggr

Lärare: Skogs Linda Andersson

Anmälan: info@morayogastudio.se 


Vi har inga rabatter för exempelvis pensionärer, studenter eller sjukskrivna. Däremot är våra dagklasser tillgängliga för ett mer förmånligtpris än kvällsklasserna.


I MediYoga fortsättning får du chans att utveckla och fördjupa dig i MediYoga. Den har som syfte att skapa fullständig balans i chakrasystemet. Vi utgår varje kurs/termin från olika teman, som Fortsättningsserien, Chakrasystemet, De tio kropparna, Meridiansystemet, Ayurveda osv. 


Yogan är lugn och meditativ men lite mer fysisk krävande och något högre tempo än i MediYoga bas. Denna kurs påminner om klassisk Kundaliniyoga. Vi inleder yogapassen med att landa i andningen, sen följer intoning, yogaövningar, djupavslappning, meditation och avslutar med uttoning. Alla yogapass kan utövas av de allra flesta. Du bör dock ha viss rörlighet då övningarna utövas såväl stående, sittande och liggande. Till viss del går övningarna att anpassa individuellt.


Kursen passar dig som gått MediYoga bas tidigare eller har förkunskaper i grunderna; andning, rotlås och ögonfokus. 


Det går bra att växla mellan MediYoga fortsätting och bas (se ovan kurser) i mån av plats om du exempelvis har ett oregelbundet arbetsschema eller får förhinder. Vid förhinder har du möjlighet att "ta igen" missat tillfälle på annan MediYogaklass för Linda under kursperioden. 


Klassen är "öppen", drop in/klippkort går bra. För bästa upplevelse bör du ha viss erfarenhet med förkunskaper i grundteknikerna. Fråga Linda om du känner dig osäker.


OBS! Datumen för kurserna är preliminära och kan komma att ändras. Priserna justerar vid behov.


Önskar du delta digitalt på denna kurs kontakta Linda för intresseanmälan! 

  

- Yoga hemifrån med Linda - 


MediYoga bas - digital med förinspelade klasser

Start: 10 veckor eller hel termin

Tid: När det passar dig..

Plats: Digitalt, där du är..

Pris:   600 kr för 10 veckor

        1000 kr hel termin (v. 3-24)

(Du som betalar för en kurs hos Linda i studion får 50% rabatt på de digitala klasserna under samma period.)

Antal videor: 10 st (varav 4 olika yogapass samt 10 olika meditationer

Lärare: Skogs Linda Andersson

Anmälan: info@morayogastudio.se 


I gruppen får du tillgång till 10 olika yogaklasser (videor) i MediYoga bas som sänts live 2021. Varav 4 olika yogapass; Bas 1, Bas 2, Bas 3 samt ett Ryggpass och dessutom 10 olika meditationer. Samtliga videor ligger kvar i gruppen hela terminen och du kan yoga till klasserna hur många gånger du vill när det passar dig!

Du får gärna repetera samma video flera gånger. Planerar du att yoga i 10 veckor jobbar du exempelvis efter samma video under en vecka innan du byter till nästa video. Du väljer om du yogar en eller flera gånger i veckan till samma video innan du byter. Rekommendationen är minst 2-3 ggr per vecka för bästa effekt.