Acroyoga

AcroYoga är en aktivitet som utövas tillsammans med andra. Det är en hissnande rolig träningsform som utvecklar gemenskap, lekfullhet och förtroende.  Att du även förbättrar din kroppskontroll och får en stark och smidig kropp är en fin bonus som kommer efter en tids utövande.

Då vi leker och utforskar övningar tillsammans med andra blir samspel, kommunikation och lyhördhet viktiga ingredienser. I mötet med andra får du även chansen att bli medveten om dina egna styrkor och svagheter, både mentalt och fysiskt och bjuds in till personlig utveckling. 

Här förenas yogans fokus på andning och medvetenhet med akrobatikens dynamiska kraft samt  helande kroppsterapi i form av thaimassage. 

AcroYogan är på samma gång en modern stil som ett hedrande av uråldriga traditioner. Den har blivit mycket populär över hela världen de senaste åren och har med en hel del kreativitet transformerats till en mångsidig praktik. Möjligheterna är oändliga.

Acroyoga innehåller både yin och yang. Yin-delen (måne/luna) är lugn, mer introspektiv, helande och inlyssnande medan yangdelen (sol) är den extroverta, uttrycksfulla och glädjespridande. Exempel på yang-element är akrobatisk grundteknik, inversioner med passningsteknik, akrobatisk flygning samt kreativ rörelse och skapande. Exempel på yin-element är samspel, synkroniserad andning, massage, partneryoga och terapeutisk flygning. Yin och yang är varandras motsatser men skapar tillsammans en helhet. 


Kommande event:

Acroyoga - nybörjarkurs vuxna


Start i september!

Söndagar kl. 14.00-15.30

Antal tillfällen: 5

Lärare: Anna van Essen

Platser: 12st

Pris: 790 kr

Anmälan till vanessenanna@gmail.com


Vill du lära dig grunderna till den fantastiska träningsformen Acroyoga? I en nybörjarkurs får du på ett lungt och säkert sätt lära dig baskunskaper med gemenskap, lekfullhet och nyfikenhet som ledord. Vi tränar på tillit, kommunikation och samspel och utforskar enkla Acroyogaövningar med säkerhet som högsta prio. Vi avslutar med avslappningsövningar och massage.


Tidigare erfarenhet av yoga är inget måste. Kursens nivå anpassas efter er deltagare. Om du har provat acroyoga tidigare kan du om du vill få mer utmanande övningar. Kom ensam, med en vän, en partner eller annan familjemedlem. Några övningar görs i par men en del görs i grupper om tre eller fyra. Vi sätter säkerheten först och har alltid en "passare" (en person som står nära och bromsar fall) medan en agerar "bas" och en "flyger".  Vi turas om i de olika rollerna. Yogamattor och annat material finns i studion. 


Acroyoga - förälder&barn

Kursstart i september!


Lärare: Anna van Essen

Antal tillfällen: 4 
Pris: 540 kr/4ggr (förälder & 1 barn. 200 kr för tillkommande barn. Max 2 barn per förälder)

Anmälan: vanessenanna@gmail.com

Vill du hitta på något roligt med ditt barn? Välkommen till en kurs i Acroyoga förälder&barn på 4 gånger. Vi träffas 1 h varje gång och leker och utforskar olika Acroyogaövningar tillsammans. Det blir en mysig tid tillsammans med ditt barn, där ni får träna på kroppsmedvetenhet, samarbete, kommunikation, tillit och närhet. Varje gång börjar vi med uppvärmning och avslutar med avslappning och lite massage. 

Rekommenderad ålder är 4-12 år, men det viktiga är att viljan finns och att barnet kan lyssna och följa dina instruktioner.

Om läraren:

Anna är en certifierad yogalärare och har övat Acroyoga passionerat sedan 2018. Hon har gått hos olika inspirerande lärare och har utvecklat sina kunskaper främst i det kontinuerliga Acroyoga-mötet med många olika individer, både barn och vuxna.

Anna lägger stor vikt på inlyssnande, tillit och kommunikation i Acroyogaleken.

Hon ser i Acroyogan en potential till personlig utveckling, bättre självinsikt och därmed mentalt och fysiskt välmående, relationsbyggande fördelar och en känsla av gemenskap. Det är framförallt detta hon vill förmedla till andra.
Anna leder nybörjarkurser på Mora Yogastudio.
IG: @anna.vnsn

Acroyoga jam

Tid: Söndagar kl. 16-18

Fredagar kl. 18.30-20.30 (jämna veckor)

Anmälan till vanessenanna@gmail.com, 070-8625250

Plats: Mora Yogastudio, Majstångsbacken 12.
Avgift för att täcka lokalkostnad: 600 kr/halvår, 1000 kr/år
Avgift drop-in: 100 kr

Gratis för dig som går nybörjarkursen!
Betalning till Swishnummer 123 620 5033

Du kan få ett kvitto för friskvårdsbidrag!


Välkommen att jamma med acroyogagruppen i Mora! Vi leker och testar nya och gamla utmaningar tillsammans varje vecka året om! Högt och lågt!

Det här är inte en lärarledd kurs, utan bara ett fri lekstund. En nybörjarkurs är att rekommendera för att ha lite grundkunskaper innan du deltar i ett jam. Vi som är med har blandad bakgrund och erfarenhet. Gå gärna med i vår Facebookgrupp Acroyoga i Mora!