Acroyoga

AcroYoga är en aktivitet som utövas tillsammans med andra. Det är en rolig träningsform som utvecklar gemenskap, lekfullhet och förtroende. Att du även förbättrar din kroppskontroll och får en stark och smidig kropp är en fin bonus som kommer efter en tids utövande.

Då vi leker och utforskar övningar tillsammans med andra blir samspel, kommunikation och lyhördhet viktiga ingredienser. I mötet med andra får du även chansen att bli medveten om dina egna styrkor och svagheter, både mentalt och fysiskt och bjuds in till personlig utveckling. 

Här förenas yogans fokus på andning och medvetenhet med akrobatikens dynamiska kraft samt  helande kroppsterapi i form av thaimassage. 

AcroYogan är på samma gång en modern stil som ett hedrande av uråldriga traditioner. Den har blivit mycket populär över hela världen de senaste åren och har med en hel del kreativitet transformerats till en mångsidig praktik. Möjligheterna är oändliga.

Acroyoga innehåller både yin och yang. Yin-delen (måne/luna) är lugn, mer introspektiv, helande och inlyssnande medan yangdelen (sol) är den extroverta, uttrycksfulla och glädjespridande. Exempel på yang-element är akrobatisk grundteknik, inversioner, passningsteknik, akrobatisk flygning samt kreativ rörelse och skapande. Exempel på yin-element är inkännande kommunikation, samspel, synkroniserad andning, massage, partneryoga och terapeutisk flygning. Yin och yang är varandras motsatser men skapar tillsammans en helhet. 


Lärare i Acroyoga: Anna van Essen