SENIORYOGA

En yoga för dig som är ca 65+ och vill få ro och avslappning i både kropp och sinne. 

Alla kan utföra yogan oavsett fysisk förmåga. Det är inga komplicerade övningar. Du anpassar övningarna efter din egen förmåga. Vi jobbar med mjuka dynamiska övningar samt stående övningar för att träna balans bl.a. Samtliga övningar kan utföras på stol, du väljer! För att avlasta kroppen använder vi oss av kuddar, bolster, filtar och stol.

SeniorYogan baseras på MediYoga som är en lugn-, meditativ- yoga med stort fokus på andning. ”Mediandningen”, är central och följer som en rödtråd genom yogapasset. 


MediYoga är en terapeutisk yogaform framtagen av Göran Boll på Institutet för MediYoga i Stockholm. Den har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga. Det har sen start bedrivits forskning på MediYoga med gott resultat. Olika studier på bl.a. hjärt-och kärlsjukdomar, sömnproblem, stress, ryggproblem och ohälsa i stort. Idag används MediYoga i rehabiliteringsvården på flera vårdenheter och sjukhus i Sverige. 

 MediYoga är tänkt att vara en naturlig del i samhället, i människans vardag, i skolan, på arbetet, i sjukvården etc.


SeniorYoga

Vårttermin v.3-18

(uppehåll v.9 & 14)


Start: Tisdag 16 jan - 30 apr

* du kan börja när-som-helst under terminen.


Tid:

Tisdagar kl 13:30-14:30

             

Pris:

  180 kr 1 g Drop in

  860 kr 5 ggr Klippkort

1600 kr 10 ggr Klippkort

1900 kr 1 klass/vecka Terminskort

* ca 10% rabatt dragen, gäller endast på SeniorYoga.


Antal tillfällen:

14


Lärare:

Skogs Linda Andersson


Anmälan: 

info@morayogastudio.se 


Vi inleder alltid med att landa i andningen innan yogaklassen startar. Sen följer intoning, yogaövningar, guidad avslappning, meditation och uttoning. Yogapasset hålls i ett lugnt tempo. Det är givetvis helt ok att hoppa över en övning och bara vila/andas vid behov. Vi använder oss av olika andningstekniker, fokuseringstekniker och mantran som hjälper dig att finna balans och harmoni.

MediYoga är också ett kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser då den öppnar upp för kroppens egna självläkande förmåga.


Det går bra att växla mellan SeniorYoga och MedicinskYoga om du exempelvis har ett oregelbundet arbetsschema eller får förhinder. Vid förhinder har du möjlighet att "ta igen" missat tillfälle på ett annat MedicinskYogaklass för Linda under kursperioden i mån av plats.


10 % pensionärsrabatt är dragen i ovanstående priser. 


Klassen är "öppen", drop in/klippkort går bra. Inga förkunskaper krävs.


OBS! Datumen för kurserna är preliminära och kan komma att ändras. Priserna justerar vid behov.