GRAVIDYOGA

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro med ett inre fokus på barnet i magen. Vi jobbar med yogaövningar som hjälper dig att hålla dig smidig och stark under graviditeten och förberedande tekniker inför förlossning samt för att komma tillbaka stark efter förlossningen. Yogan är lugn och meditativ, baserad på Kundalini- och MediYoga. Studier visar att de som utövar Gravidyoga får mindre ont, bättre sömn och minskar stress och oro. Inga förkunskaper krävs.

GravidYoga

Vårttermin v.4-22

(ej 1/5 alt mån 29/4 el to 2/5 istället, ev. uppehåll 8/5 med ersättningsklass 4/6. P.g.a. många röda dagar under våren blir vissa datum lite osäkra, vi kommer överens under kursens gång när en ev. ersättningsklass bäst passar för samtliga).


Ny Kursstart: Onsdag 10 april - 29 maj

* du kan börja när-som-helst under terminen och gå två kurser i rad.


Tid:

Onsdagar kl 18.30-20.00


Pris:

  220 kr   1 g     Drop-in

  950 kr   5 ggr Klippkort

1800 kr 10 ggr Klippkort

1280 kr Kurs 2 (8ggr)

* Återbetaling sker endast om kurs blir inställd eller mot uppvisande av läkarintyg.


Antal tillfällen:

8 veckorLärare:

Skogs Linda Andersson


Anmälan: 

info@morayogastudio.se

Ange: namn, tele, mejl samt vilken betallösninng du önskar. Bekräftelse med information om betalning skickas inom kort på mejl.


Rekommenderas från graviditetsvecka 14 och fram till förlossning (kan gå mycket bra även tidigare i graviditeten, beror på ditt mående som första veckorna kan vara lite jobbigare och du kan behöva fokusera på mer vila, kontakta Linda om du känner dig osäker.


Det går bra att hoppa in i kursen även om den startat! Du behöver inte vänta till nästa kursstart. En del går flera GravidYoga kurser efter varandra. När du gått en kurs får du gå enstaka gånger till reducerat pris 160 kr i väntan på din förlossning (i mån av plats).


I denna kurs går vi igenom 

  • Andningstekniker som hjälper dig både under graviditet och förlossning.
  • Mjuka yogaövningar för att stärka kroppen och släppa på spänningar. 
  • Inre fokuseringstekniker som fungerar som verktyg att ta till för att lättare kunna slappna av under förlossningen. 
  • Uthållighetstekniker för att lära dig kraften i andetaget och vikten av inre fokus. 
  • Bäckenbottenträning, en stark bäckenbotten hjälper dig snabbare tillbaka efter förlossning. 
  • Dans som hjälper dig mjuka upp bäcken, höfter och ger energi. 
  • Mantrasång till bebisen i magen. För en skön stund för dig och din bebis att börja skapa kontakt och redan nu börja stärka era band.


Många mammor återkomer och berättat hur andningen, fokuset och yogaövningarna har varit till stor hjälp under förlossningen. 


Även om du har bäckenuppluckring/foglossning kan du göra GravidYoga, vi anpassar övningar så de passar dig.


Det går bra att växla mellan GravidYoga och MedicinskYoga om du exempelvis har ett oregelbundet arbetsschema eller får förhinder. Vid förhinder har du möjlighet att "ta igen" missat tillfälle på annan MedicinskYogaklass för Linda under kursperioden i mån av plats.


Klassen är "öppen", drop in/klippkort går bra. Inga förkunskaper krävs.


OBS! Datumen för kurserna är preliminära och kan komma att ändras. Priserna justerar vid behov.

  

GravidYoga, hemifrån


Pris:  99 kr/mån

       269 kr/kvartal

       499 kr/halvår

*Du som betalar för en kurs hos Linda i studion får 50% rabatt på de digitala klasserna under samma period.


Ingår: 4 olika yogapass (8 videor), meditationer, Gravidyogakompendie, 3 st ljudfiler på yogapassen. 


Lärare:

Skogs Linda Andersson


Anmälan:

info@morayogastudio.se 


I gruppen får du tillgång till 4 olika yogapass i GravidYoga samt 2 extra Meditationer, som förinspelats 2021. Du kan yoga till passen hur många gånger du vill när det passar dig!

Du kan exempelvis jobba efter samma yogapass under en till två veckor innan du byter till nästa. Du väljer om du yogar en eller flera gånger i veckan till samma yogapass innan du byter. Jag rekommenderar att man repeterar ett yogapass minst två gånger innan man eventuellt byter till nästa. Rekommendationen är att yoga varje dag och ett helt yogapass minst 2-3 ggr per vecka för bästa effekt. Men lite yoga är bättre än inget såklart! Att jobba med medvetna andetag är också att yoga. Så det behöver inte vara ett helt yogapass eller ens 1-3 yogaövningar. Ibland räcker det att stanna upp och vila med medveten andning. Det kan göra stor skillnad på måendet.


Feedback från deltagare:


”Jag skulle absolut rekomendera andra att gå på gravidyoga. Dels för att det är en skön träning/avslappning under graviditeten, och dels för att det känns som att den förberedde en på förlossningen på ett bra sätt.” (Jag gick på MVC:s mindfulness förlossningskurs - iofs bara en timme men den var helt värdelös och det kändes inte alls som att den barnmorskan hade greppet vad mindfulness innebär... Så din kurs är tusen gånger bättre!)


Jag tycker dina pass har varit väldigt rogivande och stärkande. Jag känner mig mer peppad inför förlossning nu än med mitt första barn. Så jag kommer känna mig rätt snuvad om även denna lägger sig i säte så det blir ett till snitt...


Instruktören - Mycket trevlig! Sprider lugn och ro. Behaglig röst som leder en genom passet. Du passar jättebra med det du gör. Fortsätt!


Musiken - direkt man hör den börjar man slappna av, så den gör nog det den ska...


Som sagt, jättebra. Och viktigt. Att en gång i veckan få sätta sig ner och faktiskt helt fokusera på den förändring som är på väg. Jag tror att det är en viktig mental förberedelse. Det är nog lätt i dagens samhälle, där man ska vara supermorsa, att man bara kör på (för man ska inte låta sig påverkas av graviditeten) och så helt plötsligt så kommer det ut ett barn. Snacka om chock. Det är en stor händelse man står inför och det tar tid att förbereda sig. Så jag skulle absolut rekomendera andra att gå gravidyoga. Och att gå till dig. =)"

// M


"Upplägget på passen var bra, bra att känna igen ordningen och veta att uthållighetsövningen kommer på slutet. lärorikt också att inte själv kunna se en klocka och inte själv kunna förbereda sig på när det snart är slut etc, då får man öva på att släppa kontrollen och bara vara här och nu. Samtidigt skönt att du då och så sa att halva tiden gått, eller att det snart var slut etc..

Och de olika kompendierna ger också inspiration och det är alltid kul att ha något att läsa."

// I


"Jag tyckte att yogan hjälpte mig väldigt mycket under förlossningen. Jag klarade av värkarna bättre under den här förlossningen när jag jämför med förra. Allt gick smidigt och bra verkligen. Tack för en bra kurs!"

// J