Tai Chi

Tai chi är en mångsidig och avancerad Kinesisk träningsform, och kan ses som en dans, kampsport eller som spirituellt utövande. Både qigong och tai chi utgår djupt från balansen och fluktuationerna mellan de universella krafterna Yin och Yang, där utövaren själv kommer att ta del av och sammansmälta med kraften. Utgående från denna förståelse kan tai chi göras långsamt och meditativt för Yin-kraft, men också snabbt och aggressivt som kampsport för Yang-kraft. Tai-ji består av två ord som i princip betyder att "balansera motpoler". 


Tai Chi-lektioner i sommar


juni, juli, augusti


Dag: Torsdagar

Tid: kl. 18-20

Lärare: Klaus Blomster

Platser: 15 st

Pris: 200 kr per tillfälle eller klippkort 5ggr 850 kr, 10 ggr 1600kr

Anmälan till blomsterklaus@gmail.com, 076-1309229


Välkomna till en löpande kurs i taijiquan, känt som tai chi i väst. Alla som är intresserade av Tai chi är välkomna. Passen kommer att anpassas efter individuella behov och är lämpliga för nybörjare men även för dig som redan kan tai chi och vill lära dig något nytt. Det finns även möjlighet att lära sig tai chi med svärd (jian). Vi kommer också att gå igenom kompletterande övningar i qigong samt teori. 


Former som kan läras ut: 

- Yang-stil 24 form

- Yang-stil 108 form

- Yang-stil snabb form

- Chen-stil 18 form

- Chen-stil 24 form

- Yang-stil 32 svärd form

- Wudang-stil 8 odödlighetens svärd form ( Ba Xian Jian)

- Bajiquan Xiao Jia


Om läraren:

Klaus är 27 år, ursprungligen från Åland och har undervisat i yoga, tai chi, qigong, naturguidningar, trumcirklar, permakultur, mm. under flera år. 

"Jag försöker ta det bästa från olika discipliner för att skapa ett holistiskt utrymme för hälsa bland människor. Jag utgår mycket från människans relation till naturen och den shamanistiska principen om vad vi kan lära oss från djur och växter. Min passion är att engagera mig på alla nivåer för att harmonisera individen och samhället i enlighet med de universella krafterna. 

 Jag hoppas vi ses i sommar, och tveka inte att kontakta mig om ni har några frågor!"